Programma ballonvaart

Tijden

In verband met de stabiliteit van de atmosfeer kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (maart t/m oktober) enkel de eerste 2,5 uur van de daglichtperiode opstijgen.

Zijn gedurende het jaar als volgt:

Periode Aanvang voorbereidingen      
  Ochtendvaart Avondvaart
Maart ca. 09.00 uur ca. 16.00 uur
April  ca. 08.00 uur  ca. 17.30 uur
Mei ca. 07.00 uur  ca. 18.30 uur
Juni ca. 06.00 uur ca. 19.30 uur
Juli ca. 06.00 uur ca. 19.00 uur
Augustus ca. 07.00 uur ca. 18.00 uur
September ca. 08.00 uur ca. 17.00 uur
Oktober ca. 09.00 uur ca. 16.00 uur
November t/m februari ca. 10.00 uur ca. 14.30 uur


Er staan al diverse ballonvaarten gepland. Wilt u weten of een datum nog beschikbaar is, neem dan contact met ons op.
 

Kledingadvies

Wij krijgen vaak de vraag of het koud is daarboven, maar dat valt reuze mee. Dat komt doordat de ballon met de wind meevaart, dus je voelt ook helemaal geen wind. Hierdoor voelt het niet koud en daarnaast heb je nog regelmatig de brander van de ballon die ook wat warmte naar beneden uitstraalt (neem een petje mee). Na de landing en soms als het al wat donker begint te worden, kan het natuurlijk wel wat frisser worden. Dus wij raden aan om lekkere vrijetijdskleding aan te doen met stevige schoenen.


Opstijglocaties

Van waaruit vertrekt de ballonvaart en hoe ver gaan we? Opstijgen doen we vanaf de 'Pergama-camping', Oisterwijk of diverse ander plaatsen zoals Oirschot, 's Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en Drunen. Maar het is ook mogelijk om op te stijgen vanaf een plaats bij u in de buurt. Dan is echter wel een 'verklaring van geen bezwaar' nodig van de Gemeente.

Zoals u weet, een ballon gaat met de wind mee dus afhankelijk van hoe hard (of zacht) het waait, zover komen we. Met een vaart van +/- 1 uur, kom je dan 12 tot 25 km ver, in een rechte lijn dus. Voor de volg-crew is dat al snel 35 km.
 

Kindervaarten

Ook de kinderen kunnen genieten van een heuse ballonvaart. Als het mooi en rustig weer is gedurende de vakantieperioden, kunnen de kinderen ook een echte vaart maken. De ballon is weliswaar aangelijnd zodat de ballon na een tijdje weer terug op het opstijgterrein kan landen. Een geweldige ervaring voor de kids, die ze niet meer vergeten!