Over ons

De piloten

Onze piloten zijn Jan en Rud van Herk. Zij brengen de ballonvaart tot een goed einde en zorgen ervoor dat u uiteindelijk weer veilig op de grond staat.


Historie bedrijf

De naam 'Pergama' die al lang trots op onze Boerderij prijkt, heeft een zeer speciale historie. Die willen we u heel graag uitleggen, maar dat doen we als u bij ons te gast bent!

In 1983 is familie van Herk neergestreken op het boerenbedrijf in de Roonsestraat in Haaren. Toendertijd hadden ze een gemengd boerenbedrijf met koeien, stieren en akkerbouw. In 1993 is Jan van Herk samen met Toos van Herk begonnen aan recreatieve nevenactiviteiten naast het boerenbedrijf. Ze hebben toen een start gemaakt met de mini-camping Pergama.

Toen op een dag Jan een heteluchtballon over zijn minicamping zag varen kreeg hij het idee om dit ook te willen gaan doen. Sinds 1998 is Jan al piloot op een heteluchtballon. Zoon Rud was toendertijd al trouwe achtervolger en was fanatiek in het crewen bij de vaarten van zijn vader. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ook Rud heeft zijn ballonbrevet gehaald (in 2007). De Pergama Ballon - PH-PGM - was toen al enige jaren in eigen bezit. In 2010 is de 2e heteluchtballon hieraan toegevoegd. Dit is een duurzame ECO luchtballon. De PH-BAP alias de ballonAIRpoort ofwel de paardenballon.

Anno 2011 hebben Jan en Rud al vele vaarten gemaakt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.